Herkenbaar?
Heb jij een leerling in de klas die moeite heeft om stil te zitten, vaak ongevraagd opstaat en niet lijkt te luisteren naar de uitleg? Misschien moet je deze leerling regelmatig aansporen om bij de les te blijven. Na een onderzoek blijkt deze leerling hoogbegaafd te zijn, iets wat je aanvankelijk niet had verwacht – je dacht misschien eerder aan AD(H)D.
Iedereen verdient het beste onderwijs!

Ik geloof in passend onderwijs voor kinderen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid binnen het regulier basisonderwijs. Kinderen brengen dagelijks veel tijd door in de klas, en als docent ben jij een cruciale schakel in hun ontwikkeling. De periode op de basisschool is bepalend voor het zelfvertrouwen en zelfbeeld van een kind, en legt de basis voor hun verdere leven.
Daarom bied ik laagdrempelig een praktische training aan.
In deze training leer je niet alleen de theorie achter hoogbegaafdheid en hoe je hoogbegaafde leerlingen kunt herkennen, maar krijg je ook direct toepasbare handvatten om hen optimaal te ondersteunen. Zonder dat je een heel nieuw lesprogramma hoeft te creëren, krijg je effectieve tools om de aansluiting met je (vermoedelijk) hoogbegaafde leerling te verbeteren. Wil je weten wat ik voor jouw onderwijsinstelling kan betekenen?
Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.
Maar is er niet gewoon voltijds hoogbegaafdheidsonderwijs?
Ja, dat klopt! Voltijds hoogbegaafdheidsonderwijs is een optie, maar niet elke leerling vertoont de traditionele kenmerken van hoogbegaafdheid. Bovendien is dit type onderwijs niet altijd toegankelijk door hoge kosten, verplichte IQ-testen, lange reistijden en wachtlijsten. Veel hoogbegaafde kinderen starten daarom in het reguliere basisonderwijs, waar zij vaak al extra ondersteuning nodig hebben.
Mijn Aanbod: Training voor Onderwijsinstellingen
Ik bied een praktische en laagdrempelige training aan voor docenten, waarin je leert hoe je hoogbegaafdheid herkent en effectief kunt omgaan met hoogbegaafde leerlingen. De training biedt niet alleen de benodigde theoretische achtergrond, maar ook direct toepasbare strategieën om deze leerlingen meer 'aan' te zetten zonder dat je het hele lesprogramma hoeft aan te passen.
De overheid streeft ernaar dat in 2035 de meeste scholen de overgang naar inclusief onderwijs hebben gemaakt. Dit houdt in dat alle kinderen, ongeacht hun talenten of uitdagingen, welkom zijn op scholen dichtbij huis. Inclusief onderwijs bevordert respect voor verschillen en biedt gelijke kansen voor iedereen.
Mijn coaching ondersteunt scholen en ouders bij deze overgang, zodat hoogbegaafde kinderen ook in een inclusieve setting de juiste begeleiding krijgen.
Een voorbeeld van hoe we dit in de training aanpakken, wordt uitgelegd in de animatie van Braincookies.
Deze animatie geeft een inzicht in het denken van Flo, een kind met kenmerken van hoogbegaafdheid, en laat zien hoe ouders en onderwijsinstellingen verschillende perspectieven kunnen hebben op hetzelfde kind.
Wil je meer weten over hoe je deze signalen kunt herkennen en de samenwerking met ouders kunt verbeteren?
Plan HIER dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!
Training: (H)erkennen van Hoogbegaafdheid in de Klas
Na de Training
Na afronding van deze training heb je gegarandeerd:
- Meer kennis over hoogbegaafdheid: Inzicht in de kenmerken, behoeften en ontwikkelingspatronen van hoogbegaafde kinderen.
-
Praktische en direct toepasbare tools: Handvatten die je meteen in je klas kunt implementeren om hoogbegaafde leerlingen te ondersteunen.
-
Technieken die je elk leerjaar weer kunt toepassen: Duurzame strategieën die je kunnen helpen om elk schooljaar weer een positieve impact te maken.

Klaar om het verschil te maken voor je leerlingen?
Plan vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek hoe ik je kan ondersteunen in het creëren van een passende leeromgeving voor hoogbegaafde kinderen.
Wat anderen zeggen:


